اختلال شخصیت پارانوئید : راهبرد : بیماری پارانوئید با توجه به جو فعلی حاکم بر جامعه یک بیماری شایع بخصوص در میان مردان جوان است و میتوان گفت که اثرات جبران ناپذیری را درپی دارد.
اختلال شخصیت ( پارانوئید ) دربرگیرنده نامطلوب ترین رفتار ها و منش ها است. بیماران پارانوئید همیشه میزان وفاداری و قابل اعتماد بودن "همسر ، شریک جنسی ، دوستان و ..." را آزمایش کرده ، در حافظه خود کلکسیونی از مدارک نشان دهنده "بی وفایی ، بی عدالتی ، تحقیر و تهدید دیگران" را دارند. وقتی چنین احساسی در این افراد برانگیخته شود رفتار پرخاشگرانه از خود نشان میدهند. این بیماران عاشق منازعه و مرافعه هستند. از طرف دیگر این بیماران در عین حال که به نظر منطقی می رسند ولی در اصل فاقد صمیمیت بوده و عاطفه محدودی دارند ، بنابراین رفتارشان خشک و رسمی و روابط اجتماعی شان محدود است.
ملاکهای تشخیص اختلال پارانوئید: عدم اعتماد و شکاکیت در اوایل بزرگسالی شروع می شود و برای تشخیص اختلال وجود 4 علامت از علائم زیر ضروری است: + بدون دلیل کافی ظن می برد که دیگان از او سؤ استفاده می کنند یا فریبش می دهند. + بدون دلیل منطقی وفادار بودن و اعتماد اطرافیان را زیر سوال می برند. + ادعا می کنند رفتار و شخصیتشان مورد حمله دیگران است. + در اتفاقات خوشایند و فرصتها ... معانی تهدید کننده می بینند. + مدام کینه می ورزند یعنی اهانت ، بی اعتناییو تحقیر را نمی بخشند.
روان درمانی: هرنوع رواندرمانی مستلزم آن است که درمانگر در تمام روابطش با بیمار صادق و روابطش رسمی باشد و اگر درمانگر اشتباهی مرتکب شد ، یک عذرخواهی مختصر بهتر از توضیحات و رفتر دفاعی است. تجزیه و تحلیل رفتار و صحبت های بیمار ، بی اعتمادی را در او افزایش می دهد.
دارو درمانی: همراه با روان درمانی استفاده از دارو درمانی می تواند اضطراف و تفکر نیمه هذیانی بیمار را کاهش دهد. بعضی از داروهای مفید عبارتند از : "دیازپام ، تیوریدازین ، هالوپریدول" ؛ این داروها باید تحت نظر روانپزشک مصرف شوند.
برگرفته از : وبلاگ عزیزی ( روانشناسی و مشاوره ) تهیه و تنظیم: متین بالاخانی
وبلاگ ها و
وبسایتهایی که لینک آنها در لیست
زیر آمده است بدون رعایت قوانین کپی رایت اقدام به
استفاده از محتوای این مجموعه در وبلاگ یا سایت خود
نموده اند